‘’Για μας η συζήτηση με τους νέους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα καθήκον και ταυτόχρονα σαν κίνδυνο: τον κίνδυνο να φανούμε αναχρονιστικοί, να μην ακουστούμε. Πρέπει να μας ακούσουν, πέρα από τις προσωπικές μας εμπειρίες, υπήρξαμε συλλογικά μάρτυρες ενός θεμελιώδους και απροσδόκητου γεγονότος, θεμελιώδους ακριβώς λόγω του απροσδόκητου χαρακτήρα του, που κανείς δεν προέβλεψε. Συνέβη ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, συνέβη στην Ευρώπη, συνέβη το απίστευτο, ένας ολόκληρος πολιτισμένος λαός, που μόλις είχε εξέλθει από την ζωηρή ανθοφορία της Βαιμάρης, να ακολουθήσει έναν τσαρλατάνο, του οποίου η φιγούρα προκαλεί σήμερα το γέλιο. Και όμως υπάκουσαν και ύμνησαν τον Αδόλφο Χίτλερ έως την καταστροφή.

ΣΥΝΕΒΗ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ: ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. “

~Primo Levi

“Εάν αυτό είναι ο άνθρωπός”  του Primo Levi, σε θεατρική διασκευή των Domenico Scarpa – Valter Malosti και δραματουργική επεξεργασία από όλον τον θίασο.

Ένας θίασος επτά ηθοποιών  “σκύβει” πάνω από τη μαρτυρία του εγκλεισμού στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας του Άουσβιτς όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο του Primo Levi “Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος”.  Περιγράφει τις τότε σκέψεις του. Αναπαριστά στιγμιότυπα και περιστατικά. Και φέρνει στο προσκήνιο τις πιο σύγχρονες ιδέες του Primo Levi όπως αυτές καταγράφονται μέσα από τις συνεντεύξεις του ίδιου και τις σκέψεις των συνομιλητών του, δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατή να αντλήσει πολύτιμα ερωτήματα και συμπεράσματα για τη ζωή  και τη ¨φύση” του ανθρώπου μέσα από αυτή την “αδιανόητη” θηριωδία ,που οφείλουμε να μην ξεχάσουμε πως έχει συμβεί.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Συντελεστές: Κείμενο: Primo Levi, Θεατρική διασκευή : Domenico Scarpa, Valter Malosti, Δραματουργική επεξεργασία : Ο θίασος, Σκηνοθετική επιμέλεια : Γεωργία Μαυραγάνη, Σκηνικά – Κοστούμια : Λίλη Κιριλή, Σχεδιασμός Φωτισμών : Τάσος Παλαιορούτας, Φωτογραφίες : Κώστας ΓκιόκαςTrailer : Θωμάς Παλυβός, Βοηθός Σκηνοθέτη : Αμαλία Κόμινου, Ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Νικόλας Κατούνης, Γιάννης Κατσιμίχας, Αμαλία Κόμινου, Δήμητρα Μάζη, Γιώργος Τάτσης, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 20:00 , Κυριακή στις 20:30/ έως 29 Ιανουαρίου
Προπώληση εισιτηρίων : https://www.viva.gr/tickets/theater/ean-ayto-einai-o-anthropos/

Scroll to Top