Οι Λουόμενες μετά την επιτυχία που σημείωσαν στο θέατρο Scrow, επιστρέφουν φέτος στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις.

Όπως σημείωνει η Κατερίνα Μαυρογεώργη:

«…Οι Λουόμενες είναι τρεις ηρωίδες με βαθιά πάθη   και αδυναμίες. Έχουν αμαρτήσει  βαριά ή έτσι νομίζουν. Έχουν πιει ουκ ολίγες φορές  αλκοόλ ώσπου να λιποθυμήσουν, έχουν κάνει   σεξ με   συντρόφους, ήταν φιλόδοξες, θυσίασαν πολλά για να είναι ανεξάρτητες, ελεύθερες.   Και το φέρουν βαρέως. Μέσα στο υδροθεραπευτήριο απαλλάσσονται σταδιακά από αυτό το φορεμένο φορτίο. Μοιράζονται τις ιστορίες τους υπό ένα νέο πρίσμα. Αυτό το νέο πρίσμα, αυτή την καινούργια αλφαβήτα τώρα την μαθαίνουμε συλλογικά σαν κοινωνία, αργά και δύσκολα και με φοβερή αντίσταση. Μας καταδιώκει η κωμικοτραγική    πεποίθηση ότι το να είσαι γυναίκα σημαίνει να έχεις αμαρτήσει». 

Οι Λουόμενες έκαναν πρεμιέρα στο Skrow Theater στις 6 Μαΐου 2019. Aγαπήθηκαν πολύ και παίχτηκαν για δύο σεζόν, ως την Πρωτοχρονιά του 2020. Από τότε, η πανδημία, η κρίση και οι έντονες εξελίξεις στα ζητήματα έμφυλης ισότητας, έφεραν σημαντικές αλλαγές στο θέατρο και στη ζωή μας. Το έργο δεν παραμένει μόνο επίκαιρο, αλλά αποκτά και νέο φως. Με έντονο κωμικό στοιχείο, αλλά και πολλές στιγμές συγκίνησης, οι περιπέτειες και οι ανάγκες των ηρωίδων μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας.

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας, Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεραφείμ Ράδης, Γιάννης Καραμπάτσος, Κουστούμια:  Ιφιγένεια Νταουντάκη, Βοηθοί σκηνοθέτη: Έλια Ζαχαριουδάκη, Μαρία Μακρή
Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή
Voice Over: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη 21:30

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ INKAL

 

Scroll to Top