«Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ»

του Ε.Χ Γονατά

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:30, από 26 Απριλίου

Ένα λογοτεχνικό θρίλερ έρχεται στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη & Κωνσταντίνου Γλύκαντζη.

Πρόκειται για τη σκηνική μεταφορά του πεζογραφήματος του Ε.Χ Γονατά, το οποίο παρότι γραμμένο το 1945, αιχμαλωτίζει με τη φρεσκάδα, την επινοητικότητά του, καθώς και με τον τρόπο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

Ο νέος που σκότωσε τον Γίγαντα και μετά τραίνο και γεράκια και μια μεγάλη σάλα χορού για φαντάσματα και γενικώς θρίλερ, θρίλερ του Γονατά! Το πρώτο που έγραψε!

Θέλουν δεκαετίες για να γίνουν οι κήποι. Σου λέει ο άλλος «αυτός έχει κήπο». Μα δεν έχω κήπο κατ’ αρχήν. Μετά, ο κήπος δεν είναι κάτι γραφικό, κατάλαβες τι εννοώ. Εδώ μέσα είναι είναι είναι – τάφος, έχει τάφους μέσα εδώ. Δεν είναι γραφικό ότι έχω ένα γατάκι εδώ. Γιατί δεν έχω ένα γατάκι πρώτα απ’ όλα. Έχω ένα γατάκι που είναι ετοιμοθάνατο. Να το, το βλέπεις εκεί; Ξεψυχάει. Από μέσα έχω το άλλο. Έβγαινε κι ένα τρίτο, η Χιόνα και ούρλιαζε όλη τη νύχτα, κατάλαβες; Πού να κλείσω μάτι; Σου λέει «περνάει καλά ο άλλος», αυτό το «τι ανάγκη έχεις εσύ». Μια ζωή αυτό. Με θεωρούν πλούσιο και με θεωρούν ότι δεν έχω ανάγκη τίποτα. Κατάλαβες; Και δεν ξέρουν ότι κι αυτά που έχω κάνει, τα έχω κάνει με τεράστιο κόπο. Τα ελάχιστα. Τίποτα δεν έχω κάνει.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης, Κωστής Γλύκαντζης

Βοηθός σκηνοθέτρια: Σίλια Μπισιώτη

Επιμέλεια κίνησης: Μελίνα Κυρτάτα

Φωτισμοί: Γιάννης Κατσιμίχας

Παίζουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Στέφανος Βλάχος, Λίζα Γιαννακιτσίδου, Κωστής Γλύκαντζης, Ειρήνη Δάμπαση, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Κουνιάδη, Μελίνα Κυρτάτα, Σάντυ Μακροπούλου, Κωνσταντίνος Μαναίος, Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Άντα Μπαϊρακτάρι, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Μπουφίδης, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος, Νέλλη Σιάρρου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:30, από 26 Απριλίου

Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/o-taksidiotis/

Σημείωμα συντελεστών

Ευχαριστούμε την Εύα Στεφανή για την παραχώρηση του ντοκιμαντέρ Επισκέψεις στο σπίτι του Ε.Χ. Γονατά, τον Γιάννη Κατσιμίχα και όλη την ομάδα του Tempus Verum & της “μικρής ακαδημίας” για την παραχώρηση του χώρου, τη Δήμητρα Μερτζάνη και την Τασιάννα Κεχράκου για τη συμβολή τους στη δημιουργία της αφίσας, τον Στάθη Συμεωνίδη για την τεχνική υποστήριξη, τους Matteo Pizzocaro και Μάγδα Μπότσου για τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Scroll to Top