Οι Πνεύμονες (2011) του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Ντάνκαν Μακ Μίλαν, είναι μια αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη ιστορία αγάπης.  

Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. «Ένα παιδί;»

Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.

Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράζει τη δική της πορεία ζωής.

Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

Οι Πνεύμονες (Lungs) αφού έκαναν τον γύρο του κόσμου αποσπώντας θετικές κριτικές («Χειμαρρώδες και για πολύ ώρα άκρως ξεκαρδιστικό» – Timeout London, «Έξυπνο και διεγερτικό» – Washington post, «Συγκινητικό και αστείο» – Herald Sun) ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα Τempus Verum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ντάνκαν Μακ Μίλαν
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
 
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
 
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
 
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
 
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
 
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη
 
Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης
 
Προβολή, επικοινωνία: BrainCo S.A.

Ηθοποιοί

Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης, Αποστόλης Τότσικας

Παραστάσεις

Διάρκεια: 75΄

Τρέιλερ: Θάνος Κερμίτσης

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Scroll to Top