Η παράσταση που ξεχώρισε και αναδείχθηκε νικήτρια στο τρίτο Adapt Festival της Tempus Verum που έλαβε χώρα στο θέατρο εν Αθήναις φέτος το καλοκαίρι, επιστρέφει ανανεωμένη για έξι παραστάσεις στο θέατρο ΧΩΡΟΣ. 

Ένας δυναμικός μονόλογος, που εξερευνά την άλλοτε κινητήρια, άλλοτε καθηλωτική επίδραση της επίγνωσης του τέλους, τη σχέση μας με το χρόνο αλλά και με τον εαυτό μας. Με αφετηρία τις Ευτυχισμένες Μέρες του Σ. Μπέκετ, και αντλώντας υλικό από την Έρημη Χώρα του Τ.Σ. Έλλιοτ και το Ράγισμα του Φ.Σ. Φιτζέραλντ, η μυρμηγκοφωλιά δοκιμάζει να σταθεί για μια στιγμή μαζί με τα ερωτήματα που πολλές φορές δεν έχουν απάντηση. 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Εκείνη είναι στο διαμέρισμά της. Είναι υγιής, έχει όλο το χρόνο με το μέρος της. Είναι μόνη, είναι λυπημένη, έχει άγχος. 

Πώς σχετίζονται ο φόβος του θανάτου και ο φόβος της ύπαρξης; Πού τελειώνει ο ένας και πού αρχίζει ο άλλος; Τι είναι αυτό που μας κάνει να αναβάλλουμε, πώς ξέρουμε πότε είναι στιγμή να κάνουμε κάτι και πώς καταλαβαίνουμε αν αυτή η στιγμή έχει περάσει; 

Η μυρμηγκοφωλιά δοκιμάζει να διερευνήσει την καθηλωτική επίδραση του άγχους και τη δυσκολία του ανθρώπου μπροστά στις εξαντλητικά ανεξάντλητες επιλογές, την ανάγκη για παύση, αποδοχή και τρυφερότητα. Αποτελεί το εντός μας σπίτι, το προσωπικό μέρος μέσα μας όπου συσσωρεύουμε το άγχος και το φόβο μας, αλλά και τους σπόρους νοηματοδότησης των ευτυχισμένων ημερών μας.

Για 6 μόνο παραστάσεις

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Δευτέρα 16/10 έως και Πέμπτη 19/10 & Δευτέρα 23 & Τρίτη 24/10 στις 21:00

Τοποθεσία
Θέατρο Χώρος ( Πραβίου 6-8, Βοτανικός) 

 

—> Προπώληση εισιτηρίων <–


Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Φαίδρα Χατζοπούλου
Επιμέλεια κειμένων, Δραματουργική επεξεργασία: Φαίδρα Χατζοπούλου, Μαρίσσα Φαρμάκη
Σκηνικά, Γραφιστικά: Αναστασία Δαφερέρα
Μουσική, Σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Άλλος
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Σίσκου
Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

Συμπαραγωγή: Tempus Verum ,  Τρυφερότητα Θεαματική ΑΜΚΕ

Ερμηνεύει η Μαρίσσα Φαρμάκη

 

Scroll to Top